Milieusticker

Onafhankelijk advies over milieustickers voor Duitsland?

Er zijn veel aanbieders voor milieustickers. Wil je naar Duitsland is de kans groot dat je er eentje nodig hebt. Natuurlijk betaal je het liefst niet teveel. Bekijk hier waar je het best en goedkoopst je de milieusticker voor Duitsland kan halen.

Ik heb niet meteen een milieusticker nodig

Op tijd regelen is de beste manier om geld te kunnen besparen.

Je kunt bij diverse officiële instanties in Duitsland je milieusticker halen. Maar bij sommige moet je ze fysiek ophalen en bij anderen moet je een formulier op de post doen.

Goed nieuws, bij de website van de stad Berlin kun je online een Umweltplakette (milieusticker) bestellen. Deze wordt dan thuisgestuurd. Dit kost je maar €5,95. Je hebt wel een creditcard nodig voor de betaling. Bestel hier op Berlin.de . Vul bij je kenteken de landcode in tussen haakjes. Dus begin met (NL) of (BE).

Ik heb haast

Dan kun je milieusticker ook ophalen in Duitsland. Ga hiervoor naar een servicepunt van Dekra, TÜV Nord, TÜV Sud, GTÜ. Prijzen liggen tussen de €10 en €20.

In Keulen kun je ook naar een klantencentrum van de stad gaan. Ga naar een Kundenzentrum uit deze lijst. Hier kost het zo'n €5,00. Voor kundenzentrum Rodenkirchen hoef je zelf de milieuzone niet te passeren, bij veel andere wel. Let wel op de openingstijden, verwacht geen opening in het weekend.

Vergeet niet je kentekenbewijs mee te nemen.

Welke stickers zijn er?

Je hebt stickers in 3 kleuren: rood (niveau 2), geel (niveau 3) en groen (niveau 4). Afhankelijk van de kleur sticker die je krijgt toegewezen kun je wel of niet een milieuzone in. Welke kleuren toegestaan zijn zie je op het onderbord.

voorpagina - privacyverklaring