Goedkoop parkeren

Hoe wil je goedkoop parkeren in Rotterdam?

Goedkoop parkeren is slim parkeren! Betaal niet te veel en ontdek hoe je het best je auto parkeert voor zo min mogelijk geld.

Park en Ride

Rotterdam telt maar liefst 15 P+R terreinen waar je gratis parkeert en alleen de kosten voor tram of metro hoeft te betalen.


Hoe werkt het?

Je kunt op onderstaande parkeerterreinen gratis je auto parkeren. Op parkeerterreinen met een OV-chipkaart kun je alleen gratis parkeren als je verder reist met een OV-chipkaart OV-chipkaart of papieren kaart van de RET. Let op dat inchecken met de bankpas (OVpay) nog geen korting op parkeren geeft. Parkeerplaatsen aangeduid met een Metro Rotterdam hebben een aansluiting op de metro.

Waar?

Ga je naar het centrum is het in veel gevallen makkelijk om te kiezen voor P+R Kralingse Zoom. Hier is ruim parkeerplaats (1700 plaatsen), gelegen langs de A16 en er rijden 3 lijnen (Metro Rotterdam A, B, C). In 4 metrohaltes ben je bijvoorbeeld al bij station Blaak. Een metroritje hiernaartoe kost in de meeste gevallen €1,65.

Kom je vanuit het zuiden of is je bestemming bijvoorbeeld Ahoy of Zuidplein dan kun je vanaf P+R Slinge reizen. Hier zijn zo'n 850 parkeerplaatsen. Vanaf hier is Zuidplein 1 halte en Beurs (centrum) 6 haltes met Metro Rotterdam D en E. De parkeerplaats is zo'n 8 minuten verwijderd vanaf knooppunt Zuidplein A15/A29.

Korting bij de parkeerautomaat

Bij parkeerterreinen met een OV-chipkaart is het van belang dat je na je laatste check-out binnen een uur een parkeerticket invoert in de betaalautomaat. Na invoer van je parkeerticket zal op het scherm een geldbedrag komen te staan. Houdt nu rustig je OV-chipkaart of papieren RET vervoersbewijs tegen de OV-chipkaartsticker op de betaalautomaat totdat dit bedrag zich aanpast naar €0,00. Hierna krijg je je parkeerticket terug en kun je gratis uitrijden.

Kijk voor meer informatie op www.rotterdam.nl/pr-terreinen

Straatparkeren

Parkeer je 's avonds in de stad kan het voorkomen dat je op een paar minuten afstand lopen gratis op straat kunt parkeren. Om erachter te komen waar dat is en voor welk tijdvak ga je naar prettigparkeren.nl. Kies daar voor een dag van de week en een tijd. Gebieden die groen oplichten zijn op dat moment gratis.

Feestdagen

Op deze feestdagen is het ook gratis parkeren op straat: 1e Paasdag, 1e Pinksterdag, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag.
Op deze feestdagen geldt het zondagstarief: 2e Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag, 2e Kerstdag.
Kijk voor een actuele lijst op rotterdam.nl

Parkeergarages

Als je niet lang in het centrum hoeft te zijn kan het soms voordeliger zijn om te parkeren in een parkeergarage. Enkele parkeergarages in het centrum van Rotterdam hebben een iets lager tarief dan andere garages. Zo kun je bij onder andere onderstaande parkeergarages parkeren rond de €2-3 euro per uur.

  • Centrum Noord / CS: Schouwburgplein, Groothandelsgebouw P1 en P2
  • Centrum Oost: Meent, Kiphof, Oude Haven
  • Centrum Zuid: Erasmusbrug, De Boompjes
  • Centrum Zuid-West: Museumpark, Erasmus MC

Kijk voor actuele tarieven op rotterdam.nl.

voorpagina - privacyverklaring