Goedkoop parkeren

Hoe wil je goedkoop parkeren in Den Haag?

Goedkoop parkeren is slim parkeren! Betaal niet te veel en ontdek hoe je het best je auto parkeert voor zo min mogelijk geld.

Park en Ride

Den Haag telt 6 P+R terreinen waar je gratis of tegen gereduceerd tarief parkeert.


Gratis parkeren

Hier parkeer je gratis en betaal je zelf de kosten voor OV. Neem de trein of de tram naar het centrum.

Gereduceerd tarief of voltarief

Op deze parkeerterreinen krijg je als reiziger soms korting op het dagtarief of kun je een combinatieticket tram+parkeren krijgen.

Wat moet ik kiezen?

Reis je alleen naar het centrum, kies dan voor een gratis parkeerplaats. P+R Station Ypenburg is in veel gevallen makkelijk aanrijden. Het is direct gelegen naast knooppunt Prins Clausplein A12/A4. Vanaf hier reis je in 8 minuten naar Den Haag Centraal met de trein. Een enkel ritje kost in de meeste gevallen €2,60.

Je kunt ook bij P+R Mariahoeve parkeren. Hier kun je voor zo'n €2 euro een enkeltje naar het centrum nemen (Spui) met de tram of voor iets meer geld de trein naar Den Haag CS. Parkeerplaatsen zijn hier wel snel vol.

Wie vanuit het Westland komt kan makkelijk parkeren bij P+R De Uithof en kan met de tram voor zo'n €2,50 een enkeltje naar het centrum nemen (Spui).

Reis je met medepassagiers kan het voordeliger zijn om te parkeren bij P+R Hoornwijck. Afhankelijk van het aantal personen kost parkeren en een retourkaartje samen tussen de €6 en €10. Hier zijn zo'n 450 parkeerplaatsen.

Parkeergarage

Voor parkeergarages in het centrum betaal je over het algemeen tussen de €3 en €7 per uur. Ben je een korte tijd in het centrum, kies dan voor parkeergarage Turfmarkt of Stadhuis. Hier kun je rond de €3,00 parkeren en is gelegen vlakbij het centraal station en het Spui.

Straatparkeren

Iets verder van de parkeergarages af kun je ook voor minder geld straatparkeren. In sommige buurten rondom het centrum kan dit voor €2,50 per uur. Dat kan bijvoorbeeld in de omgeving van Den Haag Holland Spoor en het Zeeheldenkwartier. Waar dit precies is kun je vinden op prettigparkeren.nl. Voor exacte tijden en tarieven, check de parkeerautomaat.

Let op! In sommige straten in Den Haag en Scheveningen geldt het dagtarief van €50,00. Ook als je maar 5 minuten geparkeerd staat.

Bekijk de straten waar het om gaat Aprochestraat, Amsterdamse Veerkade, Bierkade, Bierstraat, Dunne Bierkade, Glasblazerslaan, Helena van Doeverenplantsoen, Hamerstraat, Herderinnestraat, Hoge Zand, Kranestraat, Lange Beestenmarkt, Looijerstraat, Nieuwe Molstraat, Paviljoensgracht, Stille Veerkade en Zuidwal (tussen Paviljoensgracht en Boekhorststraat). In Scheveningen gaat het om: Gevers Deynootweg (parkeerterrein voor de Oranjeflats), Harteveltstraat, Jongeneelstraat, Pellenaerstraat en Seinpostduin.

voorpagina - privacyverklaring